Onderhoud zwembad zonder zorgen

 

Om volop "eigen zwembad plezier" te beleven, wil u kristalhelder water om in te duiken en te zwemmen. Goed zwembadonderhoud is hiervoor onmisbaar!

 

Agua Y Sol Costa Blanca staat in voor een perfect en zorgeloos onderhouden zwembad. Wij staan garant voor een maximaal comfort met minimale zorgen.

 

Meten is weten

 

Hoe zorgt ik ervoor dat het water mooi zuiver blijft? Je kunt pas de juiste maatregelen nemen als u weet wat de conditie van het water is, dus: meten is weten. De meest eenvoudige watertest kunt u zelf uitvoeren met een teststrip. Tegenwoordig is er ook digitale testapparatuur voorhanden, deze geven een veel beter beeld en zijn dus betrouwbaarder. We zetten de belangrijkste waterwaardes voor u op een rij.

 

De hardheid

 

De hardheid is het kalkgehalte van het water. Een normale waarde ligt tussen de 5,5 en 14 graden dGH. Water met te veel kalk wordt troebel en ook de kalkafzettingen aan de randen nemen dan toe.

 

De pH-waarde (of zuurtegraad)

 

Voor de effectieve werking van chloor dient het zwemwater een neutrale zuurtegraad te hebben. Die mag schommelen tussen de pH 6,8 en 7,8. De ideale zuurtegraad is pH 7,2. Met het correctiemiddel pH-minus brengt u de pH-waarde omlaag en met pH-plus brengt u de waarde omhoog.

 

Chloor

 

In zwemwater zit van nature allerlei bacteriën. Chloor toevoegen  zorgt ervoor dat deze bacteriën gedood worden.

De chloorwaarde wordt volgens de staat van het water gedoseerd zodat er nooit te weinig of te veel chloor aanwezig is.

 

De pompen

 

Wij als Agua Y Sol Costa Blanca stellen uw pomp continu bij als nodig zodat u niet te veel energie verbruikt . In de zomer dienen de pompen langer te werken  aangezien zij samen met een correct chloorgehalte ervoor zorgen dat uw water proper en helder blijft.

 

Onderhoud van zwembaden

Tekstvak: Fotovoltaïsche zonnepanelen 
Tekstvak: Pellet verwarming /
Infrarood verwarming

Jeroen Averhals C/Anguila 27 La Viña   03720 Benissa

vil: +34  634 32 80 84

E-mail: aguaysol.costablanca@gmail.com

Gediplomeerd Belgisch elektricien met officiële Spaanse erkenning en licentie